אנחנו יודעים איך להתחיל או לנהל שיחות עם אנשים שאנחנו מכירים, אבל איך מתחילים שיחה עם אדם שמעולם לא דיברנו איתו בעבר? מה אומרים? איך שוברים את הקרח? איזה משפט יכול להיות טוב ויעיל?
השיטות שעליהם נדבר עכשיו יועילו לכם בפתיחת שיחה חדשה, בשבירת הקרח עם אדם זר לכם בכמעט כל מקום או סיטואציה. זה אומר שאם אתם חדשים במכון הכושר או במשרד, או שאולי אתם רוצים להתחיל שיחה פשוטה עם מישהי \ מישהו בבר, בבית קפה, בתור לדואר או במסיבה – תבחרו את מה שמתאים לכם ועשו כמיטב יכולתכם.
פניה לאדם זר יכולה להיות מאוד מלחיצה. אתם לא יודעים עם מי אתם הולכים לנהל את השיחה, אתם לא יודעים איך הוא יגיב והאם הוא שווה בכלל את הפניה אליו, אבל אם לא תנסו לא תדעו ואתם לא יכולים לדעת מה אתם מפספסים אם לא תעשו זאת.
הכותרות שבהן נשתמש הן דוגמאות לקטגוריה שלמה של משפטי פתיחה לשבירת הקרח, אז עכשיו כשאתם יודעים את זה, אז בואו נתחיל.
טכניקה מאוד פשוטה להתחלת שיחה היא באמצעות מחמאה. מחמאה לא רק תעזור לכם לייצר רושם ראשוני טוב (החמאת לי? אני כבר מחבב אותך) אלא גם תעזור לכם בפתיחת שיחה. מחמאה בכל תחום שהוא לא קריפי יכולה להיות מועילה. איזה עגילים יפים” ו-“אהבתי מה שעשית עם השיער” זה טוב, “אני אוהב אנשים עם לשון ארוכה” זה קצת הרבה פחות טוב. כמובן שכל מחמאה כזאת יכולה להפוך לשיחה באמצעות שאלה פשוטה כמו “מאיפה קנית את זה?” וכו’…
המחמאות לא חייבות להיות על מראה חיצוני או לבוש, ובכלל זו לא חייבת להיות מחמאה לאדם אחד. נניח ואתם נמצאים במסיבה ואתם רואים קבוצה של אנשים מדברים – משפט כמו “באתי משם אבל נראה שאתם עושים פה חיים, אפשר להצטרף לשיחה שלכם?” יכול להיות מחמאה + שילוב הומוריסטי + הצטרפות חלקה לשיחה עם אנשים מעניינים.
כשהמצב לא נוח או שאתם צריכים להמתין בתורים ארוכים אפשר לחכות שהזמן יעבור בשיעמום מוחלט או שאפשר לפתוח בשיחה. אם יש סבירות שמישהו חושב כמוך בנושא מסוים בסיטואציה אין סיבה שלא תנסו ללכת על זה.
“תמיד יש פה כזה תור ארוך?”
זו תלונה קטנטנה שנראית חסרת משמעות, אבל מי שיש לו בלב מה להגיד בנושא לא ישאיר זאת בלב ברגע שתציינו זאת. כך שלאט לאט תפתחו לעצמכם הזדמנות להפוך את זה מתלונה תמימה לשיחה נחמדה שתעביר לכם את הזמן או אולי תגרום לכם להכיר אדם חדש.
אם יש משהו שיוצא לנו לשמוע הרבה בחיים זה “חם היום” או “קר היום” כמובן שיש גרסאות שונות ומשונות של המשפטים הכל כך פשוטים וברורים האלו. אפשר לדבר על מזג האוויר בכל כך הרבה צורות וכולן נחמדות ואין ספק שאנשים יסכימו איתכם כשזה יהיה ברור שזה נכון. אפשר לצרף בדיחה לגבי מזג האוויר או להגזים בתיאור כמו “הרוח בחוץ כל כך חזקה שעל כל צעד שהלכתי קדימה עפתי 2 אחורה. ממש צעד תימני”. רק מצחיק יותר מזה.
אקטואליה, אבל לא במובן המשעמם יכולה להיות מאוד מועילה. להתחיל לדבר עם אנשים זרים על הבחירות בארצות הברית זה לא הדבר הכי חכם לעשות אלא אם כן אתם רואים את האדם מתעניין בכך אבל אם יש משהו עסיסי שאפשר לדבר עליו שהוא פחות או יותר שיחת היום, למה לא?
דמיינו לעצמכם את התרחיש הבא: אתם שותים משקה טעים שבחרתם בעצמכם מהתפריט ואז ניגש אליכם אדם ואומר לכם משהו כמו
“סליחה, אני לא רוצה להפריע אבל ראיתי את המשקה שלך על השולחן וזה נראה ממש טעים. איך נקרא המשקה הזה?”
אלא אם כן אתם אנשים רעים וחסרי סבלנות, אתם תרגישו שהשאלה במקום ותשמחו לעזור לאדם ששואל. זה תקף גם לסתם שאלה שלא קשורה לכלום בסופרמרקט כמו
“סליחה, אתה יודע איפה נמצאים מוצרי הכביסה?”
תוספות כמו “זה טעים?” (בהקשר לדוגמא הראשונה) או “אני לא רגיל לקנות פה” (בהקשר לדוגמא השניה) יכולות לגרור לשיחה. אם אתם רואים שהאדם השני לא בעניין אז אל תנסו לשאול בכוח כמובן.
“מספיק כדי לשבור את הקרח”.
בדיחה קיטשית כזאת או כל בדיחה אחרת שעולה לכם לראש שיכולה לגרום לצד השני לצחוק או לפחות לא להסתכל עליכם במבט של “מה לעזאזל?!” היא התחלה טובה לשיחה. קחו את זה משם.
לפעמים כשאנחנו מנסים לחפש את הדברים המסובכים והמורכבים שיתנו לו את המסווה הנהדר, אנחנו לא שמים לב שהדברים הטובים באמת הם גם הפשוטים. לא צריך לחשוב על רעיון מקורי ומיוחד כדי להתחיל שיחה, פשוט לגשת ולהגיד “מה נשמע?” יכול להיות משמעותי. גם “בוקר טוב” יכול להוביל לשיחה נחמדה. כל זה בתוספת חיוך, ביטחון וידע מה אתה רוצה מעצמך הם בהחלט נקודת פתיחה טובה.
משפטי הפתיחה האלו שנועדו לשבור את הקרח לא עושים את העבודה שלהם לבדם, על מנת שהם יהיו יעילים באמת אתם צריכים לדעת להפוך משפט אחד לשיחה. איך עושים זאת? באמצעות הטיפים לכישורי שיחה שכתבנו.